Två Infantilt Globala

          (Stockholms-Tidningen 2 november 1983)

 

Den officiella webbplatsen för Mare Kandre

 

 

HÄR I STAN bor två Globala Infantilister.
     De är svenska, internationella och annorlunda. En särpräglad musikduo som glatt och vemodigt försöker förmedla ett slags lyckokänsla till oss.
     I mitten av november kommer Global Infantilists nya LP "A Sense of Belonging" ut. Den här gången är det bara Mare Kandre och Olle Schedin som står bakom det underliga namnet.

 

På den tidigare mini-LP:n var de fyra, men lade av efter en spelning på Ritz som slutade i totalt kaos. Olle blev medlem av Dom Dummaste i stället, ända tills Mare kom till honom med några nya låtar och undrade om han ville jobba med henne igen.
     Med mini-LP:n i bagaget har Olle och Mare varit i England och blivit positivt omskrivna av de stora musiktidningarna. Men nu är det den nya LP:n som gäller.

 

        Jobbar intensivt
— Jag är verkligen glad att den är klar, utbrister Olle. Jag jobbar oerhört intensivt i studion, hinner knappt att äta och sova.
—Vi är båda väldigt individua-listiskt lagda, därför är Olle både musiker (spelar alla instrument), ljudtekniker och producent, förklarar Mare. Det är vansinnigt påfrestande att jobba på det här viset, men det var den enda möjligheten för oss.

 

 

Infantile Globalists Mare Kandre Olle Schedin

 Nästa sida --->